IT & C

Viitor nesigur pentru piata mobila din Europa de Est

In 2002, Rusia a inregistrat cea mai mare crestere a pietei mobile din , ajutant la cresterea penetrarii in regiune cu 22%, potrivit unui raport al Yankee Group.

In timp ce rezultatele raportului prezinta o posibila crestere, media veniturilor per utilizator vor inregistra un declin. Potrivit analistului de piata, serviciile mobile de date castiga termen in unele piete, dar desfasurarea si utilizarea acestora difera in functie de tara si sub-regiune.



De asemenea, costurile cu dispozitivele si infrastructura, precum si alti factori socio-economici, vor face ca europa de Est sa ramana in urma Vestului, cel putin pentru urmatoarele cateva decenii.
Totusi, cresterea inceata in Europa de Vest in urmatorii cinci ani va determina indreptarea atentiei mai mult spre Est.


Cele mai importante predictii ale raportului pentru piata din Europa de Est pana in 2007 includ : un total de 125 milioane de utilizatori mobili (o rata de pentratie de 37%), jumatate dintre acestia fiind in Polonia si Rusia, venituri anuale de 26 miliarde de Euro, cu o contributie a datelor mobile de 16%, pachete regionale si infrastructuri si de date foarte avansate, inclusiv 3G.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele