IT & C

Viermii ataca mesageria instan

Zece viermi pentru programele de instant messaging si variantele lor s-au raspindit prin retelele America Online, ICQ si MSN in primele sase saptamini ale anului 2005, conform unui studiu realizat de Akonix Systems. Aceasta cifra este de trei ori mai mare decit cea a viermilor care s-au propagat pe retelele IM in perioada similara a anului trecut, conform anuntului facut luni de compania de securitate informatica .
Akonix a anuntat ca inmultirea atacurilor malitioase indreptate impotriva utilizatorilor de IM va continua pe parcursul acestui an, iar companiile trebui sa continue sa-si instruiasca angajatii pe tema pericolelor reprezentate de atacurile si spam -ul prin IM.
Numarul virusilor si al spam-urilor care se raspindesc prin IM este in crestere, iar companiile se tem ca problema s-ar putea agrava la fel cum s-a intimplat si in cazul e-mail-ului.
La inceputul acestui an, Akonix a prognozat ca numarul atacurilor cu virusi si malware asupra retelelor de IM va creste de mai mult de trei ori pentru al treilea an consecutiv, a declarat Peter Shaw, CEO la Akonix.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele