IT & C

Videoconferinte intre apartamente prin retea

Succesul retelelor de cartier se explica prin faptul ca multi dintre abonati prefera servicii precum videoconferinta sau descarcarea de fisiere unei conexiuni rapide la Internet.
Retelele de cartier cistiga din ce in ce mai multa popularitate, iar lipsa de legalitate a celor care distribuie Internetul pe scarile blocului nu mai poate fi invocata, in conditiile in care acestia obtin autorizatia ANRC. Considerati a fi concurenti pentru firmele de cablu care furnizeaza Internetul, totusi se considera ca preferintele clientilor acestora sint diferite de cele ale celor abonati la marii provideri. Din cercetarile pe care le-am facut a reiesit ca aproximativ 40% dintre cei care sint intr-o retea vor altceva, spune Varujan Pambuccian , presedintele Comisiei IT&C a Camerei Deputatilor. Mai nou, de o mare popularitate se bucura videoconferintele intre apartamente. Astfel, vecinii nu mai coboara in fata blocului, ci dialogheaza in retea.

Jocuri si fisiere

Suporterii acestor retele sint si copiii, care pot sa incinga adevarate lupte pe calculatoare. De asemenea, descarcarea rapida de fisiere in retea (muzica, filme, informatii) reprezinta o alta cauza pentru care acestea sint preferate. In afara celor 40% care doresc astfel de servicii, 10% sint multumiti pentru ca au posibilitatea de a-si verifica doar contul de e-mail. Reiese ca doar 50% dintre cei care se conecteaza la o retea de cartier isi doresc servicii de Internet. In aceste conditii, se considera ca nu se poate vorbi despre o reala competitie, mai ales ca fiecare provider are o zona in care ofera servicii. Specialistii apreciaza ca adevarata competitie va incepe dupa ce se va reglementa accesul la reteaua metropolitana.

Operatori in toata regula

La sfirsitul anului trecut, la solicitarea inspectorilor Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii, s-au depus notificari pentru 233 de retele de cartier. In prezent, in fiecare luna, aproximativ 30-40 de retele de cartier primesc dreptul de a activa pe piata ca Internet service provideri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele