IT & C

#europa #extraterestru #viata

Viata extraterestra cautata de roboti

Unul dintre satelitii planetei Jupiter, Europa, este gazda unor roboti speciali care foreaza in gheata de pe suprafata planetei pentru a descoperi urme de viata.

"Un robot prospector trimis acolo ar putea gasi viata extraterestra in timpul vietii noastre", a declarat Richard Greenberg de la University of Arizona's Lunar and Planetary Laboratory din Tucson, citat de Space.com

Satelitul Europa care are dimensiuni asemanatoare cu luna noastra, este acoperit de un ocean, care la randul lui este acoperit de o crusta de gheata a carei grosime ar putea atinge cativa km.

"Daca exista organisme in oceanele Europei, ne putem imagina ca suprafata este plina de resturi organice. Lumea  vorbeste de tot felul de forari prin topire a ghetii, dar cred ca putem sari peste aceasta etapa si sa luam mostre de la suprafata", a mai spus Greenberg.

In prezent robotii speciali foreaza gheata satelitului in sperata de a gasi urme de viata. Oamenii de stiinta mai sunt de parere ca viata pe aceasta planeta ar fi putut sa ajunga la suprafata datorita campurilor gravitationale uriase la care este supusa planeta.

Foto : discovery .com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele