IT & C

#avion supersonic #e-111 #arca

Vezi E-111, primul avion supersonic romanesc

Asociatia Romana pentru Cosmonautica si Aeronautica ( ARCA ) a dezvaluit planurile pentru primul avion supersonic romanesc, E-111.

Aeronava va fi construita pentru a lansa racheta Haas II, in cadrul competitiei google lunar x prize.

e-111 va putea zbura supersonice cu viteza de Mach 1,5 la altitudini de 16.000 de metri, pentru lansarea rachetei Haas II, dar va putea dezvolta viteze de pana la Mach 2,6 la altitudini de 30.000 de metri.

Proiectul primului avion supersonic romanesc a fost tinut secret de mai mult pe un an si a fost anuntat in pentru a celebra Centenarul Henri Coanda, care a construit primul avion cu reactie din lume.

"Sunt si sisteme de avionica pe care le vom achizitiona din strainatate, dar in ceea ce priveste structura mare a avionului, 90% o facem noi, integral. Toti cei care lucreaza la proiect sunt specialisti romani, nu am apelat la nimeni din strainatate. Cat de eficient va fi avionul vom sti abia dupa lansare", a declarat Dumitru Popescu, presedintele ARCA, citat de Gandul.info.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele