IT & C

#venus #planeta #spatiu

Venus, o planeta locuibila?

Noi cercetari spatiale arata ca pleneta Venus se aseamana foarte mult cu Pamantul si ca in trecut, ca si Terra, Venus a avut o rezerva importanta de apa. Prin urmare, cu multi ani in urma, cand era tanara, Venus ar fi putut fi o planeta locuibila.

Informatiile au fost date de catre sonda spatiala Venus Express de la Agentia Spatiala Europeana (ESA), care a dat de inteles ca in ciuda faptului ca in prezent temperatura planetei Venus inregistreaza sute de grade Celsius, in trecut aceasta ar fi avut o clima temperata asemenea Terrei.

Se pare ca schimbarea in clima planetei a survenit in urma unei radiatii cu ultraviolete care atunci cand a lovit atmosfera, a evaporat apa de pe suprafata lui Venus. Oamenii de stiinta declara ca moleculele de apa au fost descompuse in hidrogen si oxigen, iar atomii au fost imprastiati in spatiu.

Sonda spatiala Venus Express a prezentat aceste data dupa ce a masurat rata cu care planeta pierde vaporii de apa. Din calculele realizate a reiesit ca hidrogenul se pierde de doua ori mai repede decat oxigenul. Desi nu a fost confirmat, s-ar putea ca noile date sa fie prezentate in cadrul International Venus Conference care va avea loc in Franta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele