IT & C

Veniturile Intel depasesc asteptarile

Intel si-a revizuit veniturile prognozate pentru si noile cifre indica faptul ca producatorul va inregistra un trimestru peste asteptarile sale.

Compania a anuntat ca se asteapta ca veniturile pentru trimestrul trei sa fie cuprinse intre 7.6 si 7.8 milioane $. Intel a facut o prima crestere a veniturilor prognozate in luna august cand a spus ca vor inregistra venituri cuprinse intre 7.3 si 7.8 milioane $. In timp ce cifra superioara ramane neschimbata, cresterea limitei inferioare va fi cu siguranta incurajatoare pentru investitori, deoarece media a crescut de la 7.55 milioane $ la 7.7.
In general media este considerata estimarea de facto .

In iulie Intel a anuntat ca veniturile sale pentru trimestrul al treilea vor inregistra valori cuprinse intre 6.9 si 7.5 milioane $.
Aceasta crestere se datoreaza cresterii vanzarilor de procesoare pentru PC-uri, in timp ce vanzarile de cipuri de comunicatii inregistreaza doar o crestere minora .
Piata de PC-uri a inregistrat in acest an o revenire. Un studiu realizat de IDC idica faptul ca productia de PC-uri - desktopuri, notebookuri si servere la un pret mai mic de 25.000$ - va inregistra in 2003 o crestere de 8.4% la nivel global si 7.2% in SUA.

In luna iunie IDC a previzionat o crestere de 6.3% in 2003 fata de 2002.
Oficial trimestrul al treilea se incheie pentru Intel pe 27 septembrie, iar rezultatele financiare vor fi anuntate pe 14 octombrie.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele