IT & C

Vanzarile de cipuri au crescut din nou

Sub semnul unei cresteri continue a industriei de cipuri, vanzarile globale de semiconductori au crescut in luna iulie la 12.9 miliarde $, potrivit Simeconductor Industry Association.

Cifra vanzarilor inregistrata in luna iulie, comparativ cu 12.5 miliarde $ in luna iunie, marcheaza a cincea luna consecutiva de crestere. De asemenea, vanzarile au crescut cu 10.5% din iulie 2002, cand au fost de 11.68 miliarde $.

Cresterea vanzarilor la cipuri vine printre alte stiri imbucuratoare pentru industria tehnologiei informatiei. Potrivit unui sondaj realizat de AMR Research pe un esantion de 500 directori de companii din domeniul TI, bugetele pentru TI ar inregistra in 2004 o crestere cu 2%. De asemenea, IDC a dat publicitatii in luna august un raport in care se arata ca cheltuielile pentru TI vor creste 26 de procente pana in 2007, adica vor ajunge la 1.1 trilioane $.

In industria cipurilor, produsele legate de PC-uri, au fost cel mai puternic sector in luna iulie, potrivit SIA. Vanzarile de microprocesoare au crescut cu 5.6% fata de luna iunie, in timp ce la dispozitivele DRAM ( dynamic random access memory) au crescut cu 8.2% luna de luna. SIA atribuie aceasta crestere inceputului ciclului de upgrade si achizitiilor de PC-uri pentru scoli.

Si sectorul pentru consum, care include DVD-uri si camere digitale, a inregistrat cresteri. Astfel vanzarile de semiconductori optoelectronici au crescut cu 5.3%, iar cele pentru cipuri de memorie flash cu 5.7%.
Din punct de vedere a zonelor geografice, Japonia a inregistrat o crestere de 4.8%, in timp ce Asia Pacifica de 2.9%, Europa de2.3 si America de 1%.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele