IT & C

Un trib izolat a fost descoperit in Brazilia

Descoperire spectaculoasa in Brazilia. Guvernul a gasit un trib izolat, in jungla amazoniana de la granita Braziliei cu Peru. Este pentru prima data cand membrii acestui trib au fost fotografiati de o echipa de etnologi de la o fundatie guvernamentala braziliana .

Unul din reprezentantii organizatiei a declarat ca a vazut sase colibe si o parcela mare de pamant cultivata. In jur luptatori "puternici si sanatosi". Cercetatorii nu au descoperit insa carui trib apartineau.

Fotografiile ii arata pe luptatori cum isi indreapta sagetile spre avionul care le survola teritoriul.

Un etnolog brazilian a declarat ca in zona exista patru triburi izolate de restul lumii pe care fundatia le monitorizeaza de 20 de ani, insa niciodata nu a incercat sa intre in contact cu indigenii. Guvernul brazilian interzice invadarea teritoriului locuit de ei.

Survival International, o organizatie non guvernamentala britanica, a atras atentia ca indienii din Peru sunt amenintati de defrisarile ilegale.

La nivel mondial sunt peste 100 de triburi care nu au nici un contact cu lumea civilizata. Majoritatea se gasesc in Peru si in regiunea Amazon.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele