IT & C

Un robot de companie care va distra copiii

Grupul Aeon si firma de robotica Tmsuk au prezentat astazi in Japonia un robot de companie ce va avea drept scop principal distrarea copiilor intr-un centru comercial , in timp ce parintii lor isi vor putea face linistiti cumparaturile.

Acest robot mobil, inalt de 1.40 metri, este echipat cu o camera de filmat, ascunsa in ochiul drept si cu un retroproiector, in celalalt ochi, prin care va difuza imagini promotionale pe peretii centrului comercial .

Imaginile percepute de robotel vor fi afisate pe ecrane intr-o galerie.

Copiii care doresc sa converseze cu robotul trebuie sa aiba un card de membru al clubului centrului comercial din Fukuoka.

Datorita acestui card individual, robotelul va putea identifica fiecare copil in parte. Va putea, de asemenea, sa ii strige pe copii pe nume si sa tina cont de sexul si varsta lor pentru a realiza mici dialoguri cu ei. Vocabularul robotului este insa, pentru moment, limitat.

In viitor, Tmsuk si Aeon doresc sa introduca si alte aplicatii pentru robotel, testate deja separat, precum ghidarea clientilor prin magazin.

Unul dintre obiectivele acestei initiative este obisnuirea copiilor cu fiintele artificiale, japonezii fiind convinsi ca in viitor vom trai zilnic alaturi de roboti .

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele