IT & C

Un avion MIG Lancer 21 a fost lovit de patru obiecte neidentificate

Greu de spus ce s-a intamplat! Totul pare desprins dintr-un scenariu SF peste care Dumnezeu si-a asezat o clipa mana. Un avion MIG 21 Lancer a fost lovit de patru obiecte zburatoare neidentificate. Obiecte care apar inregistrate pe camera de pe bordul avionului, au o viteza atat de mare, incat au fost detectate doar 67 de milisecunde. 30 octombrie 2007. Gherla.

Marin Mitrica efectua un zbor de verificare cu un MIG 21 Lancer. O zi ca oricare alta. La turnul de control se afla, absolut intamplator sotia lui Mitrica, care-i coordona si aproba manevrele. Mitrica ajunge la 6.500 de metri, dar ceva nu era in regula.

"Mi-a disparut cupola, in maniera cea mai proprie a cuvantului, a expresiei" a precizat Marin Mitrica, locotonetul camandor.

"In imagini se vad doua corpuri care au o stare de agregare solida, nu sunt translucide si au fost inregistrate de camera de luat vederi dispusa in interiorul aeronavei" a marturisit Nicolae Grigorie , locotonent colonel.

Sticla din cabina pilotului a fost sparta de unul din cele patru obiecte ciudate. Pilotul a fost ranit, iar resturile de geam i-au ricosat in masca de oxigen, foarte aproape de ochi. Specialistii au exclus rand pe rand toate ipotezele.

"Am analizat posibilitatea lansarii de rachete, de trageri cu tunuri ale artileriei terestre dar aseamenea activitati nu fost desfasurate in timpul zborului. Pasari nu puteau fi, pentru ca in Europa nu exista pasari care sa zboare la aceasta inaltime" a mai adaugat Nicolae Grigorie, locotonent colonel.

Nu puteau fi nici bucati de gheata, pentru ca cerul era senin, dar nici bucati din vreun avion sau meteorit. Avionul se putea prabusi in orice moment, asa ca pilotul s-a gandit imediat la aterizare .

"Asta a fost primul gand, trebuia sa cobor si sa micsorez viteza, fara sentimente, senzatii de teama sau de panica, nu mi-am permis luxul asta, n-am avut timp" a spus Marin Mitrica.

A auzit toate comenzile pana cand MIG-ul a ajuns pe pista. Un final fericit de film, ar spune unii, un noroc, ar spune altii, un mister, spun specialistii. A fost primul caz in care s-a demonstrat ca o aeronava a fost lovita de corpuri foarte dure la inaltimi foarte mari. Si primul caz cu final fericit.

Acum, cazul Mitrica este studiat la universitati celebre din lume. 

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele