IT & C

#ubisoft #ambalaje eco #pc #xbox 360 #ps3

Ubisoft: ambalaje eco pentru jocurile de PC, XBOX 360 si PS3

Ubisoft anunta initiativa ecologica de a renunta la manualele de joc printate pe hartie, inlocuindu-le cu manuale digitale in-game.

Aceste vor fi valabile pentru toate titlurile PlayStation 3 (PS3) si Xbox 360. Programul verde va intra in vigoare odata cu lansarea noului joc Shaun White Snowboarding, in toamna acestui an.

Manuale digitale

Manualele de joc digitale ale Ubisoft vor oferi multiple avantaje pentru jucator si pentru mediul inconjurator. Includerea manualului in joc va facilita jucatorului un acces mai usor si direct la informatiile cautate, permitand si realizarea unor ghiduri mai cuprinzatoare.

Statisticile interne ale Ubisoft arata ca o tona de hartie folosita pentru tiparirea manualelor de joc consuma in mediu doua tone de lemn provenite de la 13 copaci, cu o energie neta de 28 de milioane de BTU (echivalentul energiei termice si electrice necesare unei case obitnuite pe durata unui an), cu peste 2700 de kg de dioxid de carbon (CO2) si peste 56.000 de litri de ape reziduale.

Parteneriat eco


Pe langa eforturile de a reduce consumul de hartie in cadrul ambalajelor folosite pentru jocuri, Ubisoft a incheiat un parteneriat si cu Technimark pentru a folosi cele mai ecologice carcase de DVD din industrie, pentru toate jocurile PC distribuite in America de Nord .

Carcasele "ecoTech", fabricate 100% din polipropilena reciclata, vor debuta odata cu aparitia lui Tom Clancy 's Splinter Cell Conviction pentru PC pe data de 30 aprilie. Ubisoft a folosit manuale digitale in jocurile sale pentru PC distribuite in America de Nord inca din luna martie a anului curent.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele