IT & C

#twitter #cenzura # cenzura twitter

Twitter permite cenzura la nivel local

Twitter a anuntat ca isi rezerva dreptul de a nu publica o parte din continut in anumite tari, dar informatia va fi cenzurata doar local, nu la nivel global.

Anuntul a fost o surpriza pentru utilizatorii Twitter. Anul trecut, reprezentantii companiei isi anuntau sprijinul pentru circulatia libera a informatiei.

Mecanismul de cenzura va fi pus in aplicare atunci cand Twitter primeste o instiintare de la autoritatile locale si cand cererea este conforma cu termenii de utilizare ai serviciului.

Stirea a venit la numai o zi dupa ce Twitter a anuntat ca serviciul va fi disponibil in mai multe limbi de circulatie in lumea araba .

In 2011, multi dintre protestatarii din tari arabe au folosit site-ul de microblogging pentru a se organiza si pentru a atrage atentia comunitatii internationale cu privire la incalcarea drepturilor omului de catre regimele dictatoriale.



Sursa foto : Boingboing.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele