IT & C

#apa #aer #eauxygene

Transforma aerul in apa cu ajutorul unor aparate fabricate in Romania

Tara noastra ar putea deveni gazda unei fabrici producatoare de apartate care transforma aerul in apa potabila . O companie franceza si-a dat seama de resursele uriase de apa potabila care se afla in aer si in parteneriat cu anumiti investitori, printre care si romani, ar putea incepe o noua afacere in Romania.

"Suntem in discutii finale pentru o fabrica aici. Am vrea sa incepem anul acesta. Vom demara cu 1.000 de aparate pe luna, de mici dimensiuni, pentru locuinte si birouri, iar in viitor vrem sa ajungem la 5.000. Vom incerca sa luam cat mai multe componente din Romania, dar intr-o prima etapa, ce nu gasim aici vom aduce din Franta", a declarat, pentru EVZ Julien Cavanna, reprezentant al Water World Solution.

Water World Solution este compania franceza care a conceput si dezvoltat aparatul , echipamentul care transforma aerul in apa potabila. Din ceea ce explica Michel Poyet, unul dintre persoanele responsabile de cercetarea lui Eauxygene , sistemul de functionare al aparatului este simplu si logic.

"Vaporii sunt colectati si condensati, iar apa rezultata este recirculata prin patru filtre 24 de ore din 24. Cantitatea de apa produsa depinde de temperatura si umiditatea aerului - cu cat sunt mai mari, cu atat se produce mai multa apa", a spus Michel Poyet pentru EVZ.

Dar cata apa poate produce acest echipament? Se pare ca Eauxygene va functiona in concordanta cu umiditatea aerului dintr-o incapere , prin urmare aceste poate produce intre jumatate de litru si un litru de apa pe ora. Dar pentru momentu nu toata lumea isi permite un asemenea aparat. Michel Poyet a declarat ca pretul lui Eauxygene va fi de 1.200 euro, fara TVA, iar la acesta se mai adauga inca 80 de euro/an care inseamna schimbarea filtrelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele