IT & C

Top 10 specii noi de animale si plante

In fiecare an, Institutul international pentru Explorarea Speciilor (IISE) de la Universitatea Arizona face publica lista cu primele 10 specii de animale si plante desoperite cu un an inainte. Lista pe anul 2007 cuprinde cateva animale extrem de ciudate.

animal2Pe locul 10 se afla planta Tecticornia bibenda,din vestul Australiei, care a intrat in top datorita... carismei sale, intrucat, potrivit afirmatiilor facute de presa, arata precum omuletul de la Michelin.

 

 

 


animal3Locul 9 este ocupat gandacul rinocer Megaceras briansaltini. Aceasta noua specie seamana foarte mult cu gandacul rinocer albastru, pe nume Dim, din filmul de animatie Disney /Pixar "A bug's life". Este un exemplu rar al naturii care imita arta.

 

 

 

animal4Pe locul 8 il gasim pe Malo kingi, a doua specie care face parte din regnul meduzelor-cutie Malo. A fost denumita dupa turistul american Robert King care a murit dupa ce a fost intepat de meduza in nordul Queensland, Australia.

 

 

 

animal5O noua ciuperca se afla pe locul 7. Xerocomus silwoodensis a fost gasita in campusul Silwood, apartinand Colegiului Imperial din Londra, iar apoi a fost descoperita in mai multe tari, printre care si Spania, atragand atentia asupra faptului ca mai avem inca foarte multe de aflat despre natura.

 

 

 

animal6Locul 6 apartine unei noi specii de liliac fructivor, Styloctenium mindorensis, ce traieste doar pe insula Minodoro din Filipine. Din pacate, liliacul este amenintat cu disparitia din cauza pierderii habitatului si a vanatorii.

 

 

 

animal7Locul 5 este cel mai veninos din top, intrucat apartine unuia dintre cei mai periculosi serpi din lume, noul Oxyuranus temporalis. Rudele sale apropiate, taipanul continental si cel de coasta , sunt pe locul 1 si respectiv 3 in topul celor mai veninosi serpi. Tara sa de orgine este Australia, care de altfel este patria serpilor.

 

 

 

animal8Pe locul 4, o noua specie... aproape disparuta. Specialistii au descoperit in Sri Lanka se pare ultimele exemplare ale unei specii de broasca, numita Philautus maia. Un specimen aflat intr-un muzeu a dus la descoperirea ei. Daca acesta nu ar fi fost colectat in secolul 19, probabil ca acum nimeni nu ar fi aflat de existenta lui.

 

 

 

miriapodMiriapodul roz, Desmoxytes purpurosea, se afla pe locul 3. Culoarea sa socanta si faptul ca sta in toiul zilei pe suprafete deschise indica probabil pradatorilor sai ca el nu este bun de mancat, din cauza toxicitatii sale.

 

 

 

 

animal9Locul 2, un nou dinozaur, Gryposaurus monumentensis! A fost descoperit de o echipa de la Alf Museum, singurul muzeu acreditat dintr-un campus de liceu. Gryposaurus este cel mai robust dinozaur cu bot de rata, in varsta de aproape 75 de milioane de ani.

 

 

 

animal10Iar castigatorul locului 1 este pestele Electrolux addisoni. Este specia cea mai mare din familia de animale electrice Narkidae, ce locuieste in Oceanul Indian si a ajuns in topul nostru datorita numelui sau amuzant, ce face aluzie la proprietatile sale electrogenice si care este dat chiar de firma de aspiratoare... Electrolux. De ce? Pentru ca acest peste se hraneste precum un aspirator, prin aspirare puternica.

 

 

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele