IT & C

Test online pentru calcularea vitezei creierului

Posit Science din San Francisco a initiat un program care testeaza cat de rapid creierul unei persoane poate procesa informatiile, pe baza vitezei auzului.
" Viteza procesului auditiv este importanta deoarece cea mai mare parte din informatiile receptionate in fiecare zi sunt comunicate in special prin sunet", potrivit Posit Science, care a dezvoltat un software care promoveaza fitness -ul pentru creier. "Cu cat mai repede preluam informatiile corect, cu atat mai repede raspundem si ne amintim ce am auzit".

Testul online de 10 minute pe web site-ul companiei masoara cat de rapid si corect detecteaza persoana care efectueaza testul diferitele sunete. Dupa finalizarea testului, persoana va primi un raport privind viteza creierului sau, masurata in milisecunde. Pentru varsta de 20 ani, viteza medie a procesului auditiv este de 68 milisecunde. Cifra sare la o medie de 87 milisecunde pentru o varsta de 40 ani si 106 milisecunde pentru 60 ani.

Cercetarea creierului uman s-a intesificat in ultimii ani, pe masura dezvoltarii tehnologiei, fiind posibile determinari de la viteza creierului uman la raspunsurile emotionale la diferiti stimuli . Posit Science, prin fondatorul sau, Mike Merzenich, se concentreaza pe dezvoltarea de programe software care promoveaza fitness -ul cognitiv si reversibilitatea efectelor imbatranirii.

Studii recente arata ca software-ul de fitness cerebral, un program de pregatire pe calculator, are efecte pozitive asupra persoanelor in varsta. Software-ul pentru imbunatatirea vitezei creierului si a memoriei nu este deloc ieftin. Acesta costa aproximativ 500$ pentru un singur PC. Sau poate fi cumparat impreuna cu un computer Dell Dimension 1100 pentru 1.000$.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele