IT & C

Telefonie... la mii de metri altitudine

Libertatea de a telefona nestingherit este pe cale sa cucereasca si spatiul de deasupra norilor. Cu siguranta, cei care vor fi pe deplin multumiti de aceasta inovatie sunt oamenii de afaceri, ziaristii si toti cei care au nevoie sa fie contactati oricand si oriunde.

 

In acest sens, Comisia Europeana intentioneaza sa introduca telefonia mobila in aparatele de zbor si sa introduca o procedura unitara la nivel european. Nu este o cerinta obligatorie, insa prin aceasta procedura se doreste o cooperare mai eficienta. Exista totusi si un inconvenient: acela al discutiilor uneori interminabile ale unora.

Totusi, aceasta procedura se afla in stadiu teoretic, caci companiile sunt cele care vor decide acest lucru. Comisia Europeana a dat lumina verde pentru armonizarea tehnica, la nivelul intregii UE si de asemenea pentru obtinerea aprobarilor necesare.

Expertii de la Bruxelles sunt de parere ca „securitatea zborului” nu mai este periclitata, cum era posibil inainte din cauza punerii in pericol a aparaturii din cabina pilotilor din cauza interferentelor create de telefonia mobila.

Convorbirile telefonice, posibile de la 3000 m in sus

Pentru ca decolarea si aterizarea sa nu fie periclitate, convorbirile telefonice vor fi permise de la 3000 de metri inaltime in sus. Noile sisteme au fost deja testate de mai multe companii.

Comisia a avertizat operatorii de telefonie mobila sa nu perceapa taxe exorbitante pentru aceste servicii. Cu toate acestea, directiva europeana care reglementeaza roaming-ul, deci convorbirile din afara tarii de provenienta a abonatului, nu se aplica deasupra norilor. De aceea nu este exclus ca pretul biletelor la companiile care vor permite telefonia mobila sa creasca.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele