IT & C

Telefonia fixa se muta pe Internet

In urmatorii ani, cea mai mare parte a serviciilor de telefonie fixa romanesti va fi furnizata prin intermediul tehnologiei VoIP. Investitiile se ridica la o jumatate de miliard de euro.

Consiliul de Administratie al RomTelecom a aprobat recent un plan de investitii pentru modernizarea retelei, botezat euro , pentru o perioada de trei ani, tot pentru extinderea capacitatii de a asigura servicii de Internet si date. In ultimele luni, 3.000 de companii au ales serviciile companiei de date si Internet, de la 1.000 in martie 2005.

In total, in urmatorii trei ani vor fi investite aproximativ 500 de milioane de euro in retea, iar, prin cresterea calitatii retelei, noi servicii devin posibile. Cea mai mare parte a investitiilor va fi orientata catre echipamentele necesare modernizarii retelei de voce si date, se arata intr-un comunicat al companiei.

STATISTICI

In prezent, RomTelecom are 4,3 milioane de linii telefonice in exploatare. Dintre acestea, 80% sunt digitale si 90% automate. In plus, compania opereaza peste 30.000 de kilometri de fibra optica. In primul trimestru, operatorul a obtinut un profit net de 46,1 milioane de euro, in crestere cu peste 356% fata de perioada similara a anului 2004, in timp ce veniturile operationale au avansat cu 12%, pana la 225,7 milioane de euro. Compania este controlata de grupul elen de telecomunicatii OTE, cu 54,01% din actiuni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele