IT & C

#casa #tehnologie verde #energie solara

Tehnologie si energie solara pentru casa eco ideala

O casa incalzita complet fara ca ea sa fie racordata la reteaua termica sau un apartament luminat fara a fi nevoie de energie electrica sunt lucruri care nu mai par desprinse din filmele sci-fi.

Lumenhaus este proiectul indraznet al unor studenti de la Virginia Polytechnic Institute & State University, castigatorii premiului Solar Decathlon Europe 2010. Acestia au realizat o combinand tehnologia cu energia solara si o arhitectura flexibila . Partea buna este ca acest proiect ar putea ca intr-o zi sa vada lumina zilei.

Numele casei vine de la cuvantul "lumen" care inseamna "puterea luminii" si "haus", care inseamna "casa". Locuinta are o arhitecutra flexibila care va integra un sistem special. Astfel, in timpul zilei va colecta lumina si energie pentru a le putea folosi ulterior in timpul noptii.

Totodata, becurile din casa isi vor putea schimba culoarea in functie de temperatura atmosferica sau de nevoile locatarului. Acoperisul casei este acoperit in intregime cu panouri solare , iar constructia locuintei este facuta din materiale care pot fi reciclate sau refolosite.

Studentii au integrat un sistem denumit Eclipsys care este de fapt structura casei compusa din doua straturi, unul de cu aspect metalic mat si unul translucid. Partea cu aspect metalic este plasata pe laturile sudice si nordice protejand de lumina solara directa.

Cele doua panouri sunt in asa fel concepute pentru a stoca cat mai multa energie solara si a se ajuta la nevoile in habitaclu de-a lungul anului. Panourile sunt mobile si se inchid si deschid in asa fel incat soarele sa poata patrunde in casa si sa incalzeaza locuinta chiar si pe timp de iarna. In plus, sistemul computerizat al casei va putea fi activat la distanta printr-o aplicatie de pe telefonul mobil.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele