IT & C

Teapa de 70.000 de dolari pe Internet

Patru bacauani si un bucurestean, cu varste intre 18 si 25 de ani, au fost trimisi in judecata, in stare de arest preventiv , de procurorii serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (CCOA) de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau. Ei sunt acuzati ca au produs in prejudiciu de peste 70.000 de dolari unor cetateni straini si site-ului de licitatii electronice www.eBay.com.
Potrivit procurorilor, in decursul anilor 2003-2004, cei cinci au inselat 160 de cetateni straini pe care "i-au indus in eroare prin sistemul de licitatii electronice fictive, cauzandu-le un prejudiciu in valoare de 54.163 de dolari", se precizeaza in comunicatul procurorilor bacauani. Practic, tinerii informaticieni sunt acuzati ca au oferit spre vanzare, prin sistemul licitatiilor prin Internet, bunuri pe care nu le aveau in realitate. Ei mai sunt acuzati ca in cursul anului 2004 au accesat baza de date a unuia dintre cele mai importante site-uri de licitatii electronice din lume, www.eBay.com, unde au schimbat unele date informatice ale site-ului si ar mai fi produs o paguba de inca 17.000 de dolari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele