IT & C

#taxe #impozite #plata online

Taxele si impozitele vor putea fi platite online din 2011

Plata online a taxelor si impozitelor va deveni realitate in 2011. Sistemul va fi lansat oficial in luna decembrie .

Sistemul de plata al taxelor si impozitelor online va putea fi accesat de toti romanii, indiferent de locul unde se afla. Impozitele vor putea fi platite intr-o singura actiune, chiar daca acestea sunt datorate in localitati diferite.

"Asociatia de Plati Electronice a principalelor Banci din Romania, care include Visa si MasterCard , a pus la dispozitia Ministerului Comunicatiilor sistemul informatic cu titlu gratuit. In momentul de fata, sistemul este complet implementat pe serverele ministerului, complet testat cu privire la functionalitate si siguranta si este pregatit pentru inrolarea institutiilor publice din Romania, conform calendarului agreat”, a declarat ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, citat de Capital.ro.

Ministrul estimeaza ca pana la jumatatea anului 2011, toate autoritatile locale vor fi incluse in sistem.

Sistemul are ca scop eliminarea cozilor de la ghisee. Comisionul platit va fi mic, mai spune ministrul.

"In acest moment, sunt inrolate in sistem patru primarii. Practic, in luna decembrie incepe implementarea, iar din 1 ianuarie majoritatea institutiilor statului va trebui sa fie inrolate in sistem”, a adaugat Vreme.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele