IT & C

#smartphone # tablete # web browsing #Gallaxy Note #phablete

Tabletele au surclasat telefoanele mobile in ceea ce priveste web browsingul

Smartphone-urile vin toate insotite de 3G si WI-fi, dar cu toate acestea, utilizatorii de gadgeturi prefera tabletele cand vine vorba despre web browsing, conform unui studiu realizat de Adobe Digital Index.

Tyler White, manager si analist principal in cadrul studiului Adobe Digital Index, a specificat ca 70% dintre utilizatorii care intra pe internet in scop recreational folosesc tableta in medie cu 70% mai mult decat un smartphone.

Deoarece isi dau seama ca pierd teren din acest punct de vedere, producatorii de telefoane mobile incearca sa scoata pe piata telefoane cu ecrane tot mai mari (peste 5 inci).

Unul dintre cei mai importanti producatori de telefoane mobile, care se lupta cu tableta, este Samsung, care a lansat smartphone-ul Gallaxy Note, cu o diagonala de 5,5 inci (phableta). Pretul unei phablete poate incepe de la 1.800 RON, in timp ce pretul unei tablete de 7 inci poate varia intre 400 RON si 1.500 RON.

In topul celor mai apreciate si utilizate tablete se numara Samsung Galaxy TabĀ  10.1 (10 inci, pret de la 1.800 RON), iPad 4 (9.7 inci, pret de la 2.900 RON), Nexus 10 (10, inci, pret de la 2.500 RON), Nexux 7 (7 inci, pret de la 1.000 RON) sau Asus Transformer (10.1 inci, pret de la 1.800 RON).

Tendinta este de a face smartphone-uri tot mai mari, mai exact phablete. Cele mai cunoscute sunt produse de catre Samsung (Galaxy Note), LG (Optimus G Pro - 5.5 inci) sau NEO (N003 - 5 inci).

Totusi, 84% din volumul de trafic contorizat vine in continuare de pe laptopuri si PC-urile de tip desktop.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele