IT & C

Sun achizitioneaza Waveset

Sun a anuntat ca a incheiat un acord pentru achizitionarea companiei Waveset Technologies, producatoare a unui software de management al identitatii.

Acesta achizitionare va adauga linia de produse de management al indetitatii utilizatorilor dintr-o retea si management al parolelor, a companiei Waveset la platforma Sun de management al identitatii, Java System Network Identity Services. Sun nu a dezvaluit termenii financiari ai tranzactiei, care se va incheia la sfarsitul celui de al doilea trimestru fiscal al companiei, in luna decembrie .
Produsul Waveset Lighthouse include Lighthouse Provisioning Manager, pentru gestionarea conturilor utilizatorilor; Password Manager, un produs proiectat pentru a permite utilizatorilor sa-si gestioneze si sa-si actualizeze propriile parole; si Identity Broker, un produs dezvoltat pentru a permite companiilor sa gestioneze datele utilizatorilor precum inregistrarile si informatiile de contact.

Sun a depus eforturi considerabile in ultimul timp pentru a dezvolta portofoliul pentru managementul identitatii, care a facut parte anterior din initiativa Open Net Environment. In luna iunie, compania a dezvaluit noi versiuni ale produselor Directory Server si Identity server si a lansat un nou tool care sincronizeaza informatiile utilizatorului intre platforma Sun si Microsoft Active Directory.
Cu toate acestea, user provisioning, adica abilitatea de a crea si gestiona conturile de utilizator si informatiile de acces, a constituit un punct slab pentru Sun, potrivit analistului firmei Midvale, Gerry Gebel.
Compania Sun si-a inlaturat aceste slabiciuni in trecut prin parteneriate cu companii precum Waveset si Thor Technologies, care i-au furnizat astfel de produsele. Prin achizitionarea companiei Waveset, Sun a inlaturat unul dintre cele mai mari puncte slabe din portofoliul de management al identitatii, asigurandu-si o pozitie mai buna pentru a concura cu alti mari jucatori, precum IBM, Novell si Microsoft, este de parere Gebel.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele