IT & C

#facebook #mark zuckerberg #succes facebook #retea sociala chineza

Succesul Facebook, bazat pe "inspiratie" de la o retea sociala chineza?

Seful gigantului web Tencent sustine ca Facebook s-a inspirat din modelul de afaceri al retelei sociale chineze, insa considerat acest lucru un compliment .

In urma cu cativa ani, pe vremea cand Facebook cauta inca o directie de dezvoltare, Mark Zuckerberg s-a inspirat din modelul de afaceri al companiei chineze, intr-un schimb reciproc de informatii.

"Facebook si Tencent au comunicat mult in primele stadii de dezvoltare Facebook. Am vizitat birourile lor in 2006 si au fost foarte interesati de modelul nostru de afaceri, in special microplatile, pe care le-au studiat in detaliu", a explicat Xiong Minghua, seful Tencent, citat de TechCrunch.com.

Introducand microplatile, Facebook a schimbat modelul de afaceri al site-urilor din Occident, care se bazau pana atunci doar pe venituri din publicitate. In ultimul an, platile Facebook au generat venituri de peste 557 milioane de dolari.

Sursa foto: Tencent.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele