IT & C

#stuxnet #virus #teroristi

Stuxnet – virusul care ar putea declansa cel de-al treilea Razboi Mondial

Un virus informatic folosit pentru sabotarea programului  nuclear iranian a fost scos la vanzare pe piata neagra si ar putea fi utilizat de teroristi.

Expertii in securitatea informatica spun este vorba despre Stuxnet , primul vierme informatic utilizat pentru avarierea unor tinte din lumea reala, ca ar putea fi folosit pentru atacarea oricarei tinte fizice care are legatura cu computerele.
Lista cu potentialele tinte vizate de Stuxnet este aproape infinita: centrale electrice, retele de distributie a mancarii, spitale, semafoare si chiar baraje.

Avem dovezi solide ca virusul este in mana baietilor rai – nu putem spune mai mult dar acesti oameni sunt motivati, foarte bine pregatiti si au o multime de bani in spatele lor. Si si-au dat seama ca acest tip de virus este o unealta devastatoare in mainile lor”, a declarat o sursa din domeniul IT.

"Poti inchide sistemul politiei. Poti inchide sistemele spitalelor si echipamente. Poti inchide centrale electrice, poti inchide reteaua de transport din Marea Britanie", a explicat un consultant al guvernului britanic.

Potrivit Skynews, atacul cu virusul Stuxnet asupra instalatiei nucleare iraniene de la Bushehr ar fi pus la cale de o tara.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele