IT & C

Studiu: telefonul mobil nu dauneaza

Telefonul mobil nu mareste riscul aparitiei tumorilor canceroase cerebrale, potrivit unui studiu realizat de o asociatie daneza de combatere a cancerului.
Cercetatorii de la asociatia Kraeftens Bekaempelse au intervievat 427 de danezi care aveau tumori cerebrale si 822 de persoane sanatoase. Intrebarile se refereau la frecventa utilizarii telefonului mobil si durata medie a convorbirilor.

Studiul arata foarte clar ca utilizarea telefonului mobil nu mareste riscurile aparitiei cancerului cerebral. Concluziile noastre sunt in acord cu cele ale altor studii", a declarat profesorul de medicina Christoffer Johansen, seful echipei de cercetatori.

Este prea devreme sa putem spune daca pe termen lung utilizarea telefoanelor mobile, introduse in Danemarca la inceputul anilor '80 (...) au un efect negativ asupra creierului", a estimat dr. Johansen.

Cum insa in ultimii 20 de ani nu am remarcat nici cea mai mica tendinta de accentuare a riscului de tumoare cerebrala, este greu de imaginat ca utilizarea telefoanelor mobile ar constitui un factor esential de risc in aparitia acestei boli", a subliniat el.

Kraeftens Bekaempelse continua totusi sa recomande publicului de toate varstele sa foloseasca dispozitive hands free.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele