IT & C

Studentii vor avea paznici emotionali

Cercetatorii mesteresc tutori computerizati care monitorizeaza starea emotionala si motivationala a studentilor, oferindu-le informatiile care le stirnesc curiozitatea intelectuala pe moment.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Massachusetts. Amherst, au dezvoltat o tehnica ce foloseste senzori speciali care sa ajute un meditator computerizat sa raspunda cind studentii sint nervosi, frustrati sau plictisiti, bazindu-se pe limbajul corpului , atentie si alti indicatori, arata zeenews.com. Profesorul Beverly Woolf spune ca utilizarea acestor senzori de emotie le permite cercetatorilor sa observe cum invata de fapt oamenii.

„Emotiile si functiile cognitive sint strins legate intre ele. Asa ca, daca imbunatatesti inteligenta sociala a computerului, studentii vor raspunde ca unei alte persoane. Senzorii ii permit computerului sa identifice studentii care sint atenti si pe cei care sint prea obositi sau plictisiti ca sa invete.

Folosind aceste sugestii , computerul ofera instructiuni individualizate“, explica Woolf, cu precizarea ca noii tutori le vor preda geometrie si algebra liceenilor, desi pot fi adaptati la orice tip de subiect.

Totodata, acesti senzori non-invazivi pot imita atitudinile celor mai eficienti profesori umani in salile de clasa pentru a-i face atenti pe elevi. Ei includ o camera ce vizualizeaza expresiile faciale, iar privirile unui student sau modul in care el se clatina si isi tine capul indica nivelul lor de interes in ceea ce fac.

In scaunele salilor de clasa exista si un dispozitiv ce masoara vinzoleala sau nemis-carea, iar un mouse dotat cu senzori de presiune arata cit de tare apasa utilizatorul, mai ales ca cercetarile anterioare au demonstrat ca aceia care gasesc frustranta o sarcina online aplica mai multa presiune asupra mouse-ului.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele