IT & C

Strainii invadeaza .ro

Paginile web din Romania atrag de trei ori mai multi vizitatori straini decit romani.

Din cei 20.270.230 de vizitatori unici inregistrati in luna aprilie de Trafic.ro , doar 5.213.241 sint romani.

Cei mai multi straini provin din Statele Unite (18,27%), Marea Britanie (8,39%), Germania (3,95%), Canada (3,70%), Italia (2,83%) si Franta (2,44%). Specialistii netBridge considera ca numarul mare al acestora se datoreaza in special portalurilor romanesti care ofera servicii internationale, precum download sau dating, dar si romanilor din diaspora care se informeaza online despre noutatile din tara.

Numarul de utilizatori de Internet din Romania a ajuns in aprilie la 5.213.241 si este in crestere cu peste 10% fata de inceputul acestui an, cind, conform Trafic .ro, se situa la 4.737.426. Pina la sfirsitul anului, estimam o crestere de pina la 50% a numarului de utilizatori activi de Internet, adica undeva in jurul cifrei de sase milioane, a declarat Tudor Fratila, directorul Diviziei de Analiza Web din cadrul companiei netBridge.

Datele rezulta din statisticile realizate de Trafic.ro, serviciul de analiza web al companiei netBridge, care monitorizeaza 20.884 de site-uri romanesti. Din luna mai 2006, Trafic.ro este certificat de TRUSTe, autoritatea internationala in domeniul bunelor practici de colectare a informatiilor prin Internet.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele