IT & C

Start in competitia pentru telefonia 3G

Orange Romania a lansat ieri serviciile de telecomunicatii din generatia a treia (3G) in Bucuresti si Timisoara, urmand ca aria de acoperire sa fie extinsa in alte 16 orase pana la sfarsitul anului.

In prezent, pe segmentul telefoniei 3G activeaza doar Vodafone si Orange, ceilalti jucatori (Cosmote si Zapp) declarandu-si interesul pentru telefonia de generatia a treia, dar intr-un orizont de timp mai lung.

Chiar si asa, deocamdata, romanii nu s-au aruncat sa se aboneze la retelele 3G, succesul lasandu-se inca asteptat. Astfel, prin Vodafone, desi opereaza pe acest segment de un an, doar circa 100.000 de clienti s-au aratat interesati sa discute prin apel video.

Reamintim ca telefonia mobila de generatia a treia permite utilizatorilor acces rapid la Internet, transfer de date , imagini, ascultarea de muzica pe telefonul mobil, precum si vizualizarea paginilor web cu elemente grafice si servicii de GPS.

In ce priveste ofertele, clientii Orange primesc, pentru 28 de dolari pe luna, un abonament de 180 de minute nationale pentru apeluri de voce, 18 minute nationale pentru convorbiri video, 18 MB pentru transfer de date, un cont de e-mail mobil de 10 MB si acces la Organizer si Mail Manager, cu un spatiu de stocare de 50 MB.

Cu optiunea Video, abonatii pot efectua in fiecare luna 30 de minute de apeluri video, pot transmite 30 de mesaje multimedia si pot vedea pe telefonul mobil, nelimitat, programe TV in direct TV si videoclipuri cu stiri, sport, muzica si filme. Taxa lunara pentru optiunea Video este de opt dolari.

Oferta promotionala de servicii 3G a Vodafone contine, in schimbul unui abonament lunar ceva mai scump, de 33 de dolari, un pachet cu 3 ore si 33 de minute de videoconvorbiri, 4 ore si 33 de minute de apeluri voce, 33 MB de trafic de date si 33 de mesaje multimedia (MMS).

Costul unei videoconvorbiri este de 20 de centi pe minut. Dupa depasirea traficului de date inclus in abonament, costul suplimentar este de 30 centi/MB. Mesajele multimedia si mesajele text (SMS) mai adauga pretului 19, respectiv 7 centi

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele