IT & C

#sony #camera video #handycam #bionz #hdmi #full hd #video #foto

Sony prezinta cea mai noua camera video Handycam

Noul model Handycam HDR-CX520VE/505VE este echipat cu cele mai noi tehnologii pentru capturarea a clipuri video si imaginilor, indiferent de subiectul filmarii sau fotografierii.

Reprezentantii Sony sustin ca dispozitivul Handycam CX520VE/505VE "demonstreaza tot ceea ce este mai nou in tehnologia de procesare, senzor, obiective. Rolurile acestor trei elemente importante  sunt perfect echilibrate pentru cea mai buna performanta de pana acum, in orice conditii de filmare."

Secretul Handycam

Elementul-cheie pentru o calitate ridicata a imaginii il reprezinta senzorul de rezolutie foarte inalta, CMOS Exmor R . Acest senzor dezvoltat de catre Sony dispune de o extrem de eficienta matrice ClearVid cu tehnologie de iluminare din spate, ce permite captarea unei cantitati mai mari de lumina decat in cazul senzorilor obisnuiti.

Datorita sensibilitatii de doua ori mai mari, utilizatorul se va bucura de o calitate a imaginii extraordinara, chiar si in conditii de iluminare slaba, cu un nivel foarte scazut de zgomot de imagine, in comparatie cu modelele obisnuite CMOS. Diferenta este vizibila mai ales in cazul scenelor de interior, cu iluminare slaba si in cazul filmarii scenelor de amurg.

Procesor Bionz

Cea mai noua versiune a procesorului de imagine Bionz de la Sony reduce mai mult cantitatea de zgomot de imagine, asigurand redarea unor mai multor detalii in imaginie ii a unor culori foarte naturale. In plus, obiectivul G este conceput cu precizie la cele mai inalte standarde.
 
Designul optic deosebit al obiectivului include lentile asferice si lentile ED (Extra-low Dispersion) pentru surprinderea unor imagini clare, bine detaliate, cu un contrast ridicat si mai putine aberatii cromatice.

Precum obiectivele premium ale camerelor DSLR (alpha), obiectivul camerei video beneficiaza de o diafragma de calitate foarte buna cu 6 lame, care permite realizarea unor efecte deosebite de defocalizare circulara.

Functii


Functia Active Mode reduce efectele de tremur al camerei cu pana la 10x in comparatie cu cea standard de stabilizare Optical SteadyShot. In plus, este prima camera video din lume care reduce tremurul in 3 directii in timpul filmarii, printr-o corectie a rotirii, precum si a miscarilor de sus in jos si stanga-dreapta.

Detectia fetei este optimizata cu functia 'Face Touch', ce permite prioritizarea subiectului ales. Este suficienta atingerea fetei preferate de pe ecran: focalizarea, balansul de culoare, expunerea si declansatorul de zambete sunt optimizate automat. Precizia focalizarii automate si viteza de reactie sunt imbunatatite printr-un nou algoritm pentru detectia fetei.

Modelul are receptor GPS incorporat, iar acesta detecteaza locul in care se afla subiectul filmat cu o precizie de satelit. Prin functia Map View se pot vizualiza pozitia pe ecranul LCD Clear Photo, de 3 inch.

Premiera si disponibilitate

O premiera pentru gama Handycam, modelul CX520VE/505VE converteste automat semnalul video pentru redare 50p (progresiv), printr-o conexiune HDMI, pe un televizor compatibil 1920 x 1080/50p.

Aplicatia Picture Motion Browser furnizata simplifica navigarea si administrarea clipurilor pe PC si faciliteaza incarcarea acestora pe YouTube sau alte site-uri de gen. Modelele de Handycama HDR-CX520VE/505VE Full HD cu Memory Stick vor fi disponibile in Romania incepand cu luna septembrie 2009.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele