IT & C

#lentile #camera video #sony #hsndycam

Sony lanseaza o noua camera video cu lentile speciale

Modelul Handycam FX1000 utilizeaza obiectivul de calitate premium Sony G Lens.

Datorita lentilor incorporate aceasta poate efectua filmari progresive in HDV la rezolutie 1080i si 25p.

Trasaturi principale

Camera video are obiectivul Sony G Lens, cu superangular de 29,5 mm si zoom optic 20x care ofera o claritate superba imaginilor. Are 3 senzori CMOS ClearVid de 1/3 inch cu tehnologie derivata Exmor pentru sensibilitate foarte buna in conditii reduse de luminozitate si ecran LCD Xtra Fine cu diagonala de 3,2 inci pentru redarea la contrast inalt, in format 16:9, a imaginilor fotografiate.

Aparatului nu-i lipseste nici tehnologiile CinemaTone Gamma si CinemaTone Colour reproducerea cinematografica a culorilor si stabilizator optic de imagine SteadyShot pentru performante imbunatatite in timpul utilizarii manuale. Modelul Handycam FX1000 dispune si de functii manuale avansate cu trei inele separate de control pentru focalizare, zoom si diafragma.

Mai pe larg

Functiile manuale avansate si cele mai noi inovatii Sony in materie de tehnologie a imaginii ofera operatorilor o serie de neegalat de optiuni artistice la un pret accesibil amatorilor pasionati de astfel de tehnologii.

Modelul FX1000E beneficiaza de trei senzori ClearVid CMOS de tip 1/3, cu celule de mari dimensiuni, ce ofera o sensibilitate si o gama dinamica superioare.

Tehnologia derivata Exmor imbunatateste si mai mult calitatea imaginilor obtinute in conditii de luminozitate redusa sau contrast inalt, reducand zgomotul de imagine si asigurand obtinerea de rezultate de calitate profesionista.

Special pentru FX1000

Noul obiectiv Sony G Lens a fost creat special pentru FX1000. Astfel el ofera o performanta optica foarte buna si ingaduie pasionatilor sa isi manifeste pe deplin creativitatea artistica.

Acest obiectiv complex beneficiaza de un concept de design si de un sistem de control al calitatii unice Sony. In plus, obiectivul este optimizat pentru a completa senzorul avansat de imagine si tehnologia de procesare, largind astfel optiunile de filmare ale utilizatorului.

Filmarile cu FX1000

Unghiul larg al obiectivului de 29,5 mm (in echivalent 35 mm) extinde in mod special paleta de optiuni compozitionale pentru peisaje sau pentru fotografii de interior, unde distanta pana la subiectul fotografiei poate fi redusa.

Zoom-ul optic de 20x poate fi extins prin adaugarea unui zoom digital de aproximativ 1,5x, pentru obtinere de prim-planuri foarte bune.

Cele doua componente din sticla cu dispersie ultra-redusa a luminii ajuta la reducerea aberatiilor de culoare cauzate de diferentele intre unghiurile de refractie a luminii si minimizeaza astfel degradarea cromatica a imaginilor.

Structura avansata, cu 10 grupuri si 15 elemente a obiectivului include si lentile asferice compuse ce ofera imagini clare chiar si atunci cand se filmeaza cu un zoom foarte ridicat.

Modul de filmare 25p cu scanare progresiva este o caracteristica noua pentru camerele Handycam oferind, ca o alternativa la filmarea la rezolutie 50i. Imaginile  captate la rezolutie de 25p sunt prelucrate si convertite la rezolutie 50i inainte de a fi inregistrate pe suportul miniDV, ceea ce permite vizualizarea si editarea imaginilor progresive intr-un mediu HDV deja existent.

Calitate cinematografica

Calitatea cinematografica a imaginilor cu scanare progresiva poate fi imbunatatita prin noile functii CinemaTone Gamma si CinemaTone Colour, pentru a obtine culori bogate si saturate.

Modelul FX1000 are o rezolutie de 921,000 de pixeli, de patru ori mai mare decat cea oferita de ecranele LCD cu tehnologie Clear Photo. Eecranul LCD Xtra Fine de 8 cm cu proportie 16:9 a imaginii si contrast inalt permite vizualizarea cu foto -realism a imaginilor. Performanta ecranului este completata de un vizor electronic cu tehnologie Xtra Fine si diagonala de 0,45 inch.

Zoom-ul, focus-ul si deschiderea diafragmei beneficiaza de inele independente de reglare pe obiectiv pentru a oferi un control sporit asupra procesului compozitie. Controlul selectiv al expunerii si deschiderii diafragmei permite ajustarea cu precizie a cantitatii de lumina ce patrunde in obiectiv.

Astfel, prin reglarea stralucirii expunerii, imaginile sunt ajustate in concordanta cu deschiderea diafragmei si amplificarea, in timp ce timpul de expunere ramane constant. In plus, viteza obturatorului si amplificarea pot fi reglate manual independent.

Amplificarea, balansul de alb si timpul de expunere beneficiaza de controale dedicate. Modelul include si un comutator pentru autofocalizare automata rapida, precum si trei filtre ND selectabile. Alte functii cu reglare manuala ale modelului sunt Shot Transition si Picture Profile.

Disponibil cu accesorii

Modelul Sony Handycam HDR-FX1000E HDV este disponibil din luna octombrie 2008 in magazinele de specialitate. Pretul camerei video nu a fost inca anuntat.

Seria larga de accesorii compatibile Sony este insoaita de convertorul super-angular VCL-HG0872X care ofera o distanta focala de 23,6 mm.

De asemenea disponibil optional, capacul pentru LCD SH-L32W aduce un plus de vizibilitate ecranului de 8 cm in conditii de lumina puternica, iar geanta LCS-VCC permite transportul camerei precum si al unei multitudini de accesorii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele