IT & C

#sony #high-definition #player media #blu ray

Sony lanseaza doua playere Blu-ray noi

In urma cu aproape un an Blu-Ray-ul ducea o lupta crancena cu HD DVD-ul pentru suprematia formatelor high-definiton. Asta pana la un moment dat cand mai marile case de filme de la Hollywood s-au decis sa treaca de partea Blu-ray-ului, iar atunci rezultatul razboiului a fost mai mult decat clar.

Tot in acea perioada se lansa si o nou consola de joc, PlayStation 3-ul care era si inca este una din cele mai bune playere Blu-ray Disc construite. Mai mult decat atat, PlayStation 3-ul era si cel mai ieftin player Blu-ray de pe piata.

Noile odrasle Sony

Cei doi noi veniti in familia Sony sunt modelele BDP-S350 si BDP-S550 care in principiu sunt la fel, cu anumite mici diferete si anume, S550-ul are decodor DTS-HD Master audio si are iesire audio analog de 7,1 inch. De ce ar fi acest lucru important? Pentru ca ambele playere sunt capabile de redari high-definition si  vin la pachet cu diferite trasaturi inovatoare.

David Walstra, director Home Video Marketing la Sony Europe declara ca: "Atunci cand creeam aceste  masinarii digitala de care fanii filmelor s-ar bucura apelam la cunostiintele noastre in materie de producatii de film la Hollywood. Un player digital Blu-ray asa ca BDP-S350 sau BDP-S550 este un "trebuie" pentru fiecare utilizator de televizor capabil de high-def , pentru ca cele doua pot redau cea mai clara imagine si calitate a sunetului ireprosabila, iar tehenologia din ele este complet diferita de cea standard intalnita intr-un player simplu DVD."

BDP-S350, experienta high-def completa

Daca ar fi unul, acesta ar fi motto-ul lui S350, pentru ca pe langa desing-ul foarte curat si subire, Sony BDP-S350 vine cu functii ca 24p True Cinema, BonusView, tehnologia Precision Cinema HD Upscale de la Sony, Precision Drive HD si BD-Live Ready. In plus atunci cand Sony face upgrade de soft, tot ce trebui sa facitu este sa conectezi player-ul la internet si sa  descarci cele mai recente versiuni disponibile.

Pentru ca S350 vine cu firmware BD-Java ai posibilitatea sa accesezi numeroase aplicatii online ai posibilitatea sa iti imbunatateasca experienta numita " home entertainment ".

Dar sa zicem ca tu ai deja o adevarata colectie de DVD-uri si te poti simti lezat de acest Blu-ray nu te lasa sa iti pastrezi filmele. Dar cu ajutorul tehnologiei Precision Cinema HD Upscale, acest player converteste semnalul standard definition de 480i la cel de 1080i ca tu sa vezi DVD-urile in format high-def.

BDP-S550, adevarata experienta Blu-ray

Asa cum am spus si mai devreme modelul BDP-S550 este foarte asemanator cu fratele S350. S550-ul vine in schimb cu 1 GB de spatiu de stocare USB si are la "pachet" tehnologiile BD-Live si BD-Java. In plus S550 are decodor DTS-HD Master Audio si o iesire audio analog de 7,1 inch, asa cum am spus si mai devreme.

Acest model a castigat premiul XrossMediaBar care inseamna ca are un meniu intuitiv si usor de folosit, iar tu nu vei avea prea mari probleme la manuirea lui, mai ales daca esti utilizatorul sistemelor Sony Bravia.

Daca te temi ca acest player nu va suporta alte formate, iata o lista care posibil sa te linisteasca: Sony S550 suporta formate BD-R/RE (modurile BDMV and BDAV), DVD+R/+RW, DVD-R/-RW, CD, CD-R/RW (formate CD-DA) si chiar JPEG sau DVD/CD media inregistrabila. Singura problema in toata aceasta poveste este ca pretul pentru aceste doua playere este inca necunoscut.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele