IT & C

#sony alfa 900 #dslr #camera foto #megapixeli

Sony lanseaza camera foto DSLR cu 24,6 megapixeli

Sony a lansat modelul Alfa 900, care este prima camera foto DSLR full-frame cu 24,6 megapixeli.

Dupa spusele reprezentantilor Sony, Alfa 900 ofera o calitate fara egal a imaginii, creativitate si performanta, criterii absolut necesare fotografilor profesionisti.

La prima vedere

Sony Alfa 900 poate capta imagini foarte bune si foarte detaliate, cu ajutorul senzorului CMOS Exmor full-frame de 24,6 megapixeli efectivi. Totodata, aceasta are vizor luminos cu pentaprisma care asigura acoperire 100% a campului vizual.

Aparatului foto nu ii lipseste nici stabilizatorul de imagine care a fost imbunatatit cu tehnologia SteadyShot Inside. Astfel, fotografierea se face mult mai rapid si imaginile au un zgomot foarte mic, datorita celor doua procesoare de imagine Bionz .

Sony Alfa 900 are si ecran LCD Xtra Fine de 3 inch cu rezolutie mare, are sistem de focalizare automata rapid si extrem de precis cu 9 puncte de focalizare si 10 puncte de asistenta, plus sistemul de fotografiere continua la 5 cadre pe secunda, la rezolutia maxima de 24,6 megapixeli.

Premiera mondiala

Produsul seriei DSLR beneficiaza de primul senzor CMOS full-frame din lume de 24,6 megapixeli. Special dezvoltat de Sony, acest senzor de foarte inalta rezolutie si dimensiune mare, echivalent cu cea a cadrului de film de 35 mm pentru ca ofera detalii extraordinare ale imaginii si gama dinamica larga.

De asemenea, Alfa 900 este prima camera full-frame din lume care beneficiaza de stabilizatorul de imagine SteadyShot Inside. Acest sistem imbunatatit de stabilizare incorporat ofera corectia miscarilor camerei pana la patru trepte de expunere pentru toate obiectivele compatibile.

Cum sta treaba cu senzorul full-frame


Secretul senzorului full frame de 24,6 megapixeli consta in cele doua procesoare avansate de imagine Bionz care pot gestiona o cantitate uriasade informarii, la o viteza foarte mare.

Algoritmii puternici de reducere a zgomotului se aplica atat inainte de conversia datelor in mod RAW, cat si în timpul procesarii imaginii. De aici rezulta fotografii detaliate si un nivel de zgomotului foarte scazut. Cele doua procesoare Bionz contribuie la viteze mari de reactie si permite fotografiere continua la 5 cadre pe secunda la rezoltuie maxima.

Completand rezolutia nativa foarte mare a senzorului, tehnologia Exmor realizeaza on-chip conversia analog/digitala (A/D) a semnalului si reduce zgomotul in doua trepte. Aceasta garanteaza obtinerea de imagini cu zgomot extrem de redus care beneficiaza de performantele obiectivelor de inalta precizie.

Adauga accesorii

Gama Alfa este completata de noul flash HVL-F58AM (GN58) ce dispune de tehnologia Sony Quick Shift Bounce care ofera control sporit asupra luminozitatii, unghiurilor de iluminare directa si de reflexie a luminii.

Designul acestuia permite dispozitivului sa se roteasca instantaneu in timpul fotografierii in mod portret pentru  pastrarea reflexiei luminii si obtinerea unor iluminari mai naturale si mai placute a subiectului.

Pentru fotografierea in studio, functia Wireless Auto Flash Control poate comanda pana la trei grupuri de blituri, stabilind rapoarte de iluminare diferite si astfel simplifica managementul set-up-urilor complexe de lumina.

Disponibilitate

Modelul DSLR full-frame Alfa 900 va fi disponibil in Romania incepand cu luna octombrie a acestui an. Pretul acestui aparat foto nu a fost inca anuntat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele