IT & C

#nvidia #benq #fujitsu siemens #sony #notebook #laptop

Sony, Fujitsu Siemens si BenQ fac echipa cu NVidia

Noile notebook-uri de la Sony, Fujitru Siemens si BenQ vor fi dotate cu unitati de procesare grafica (GPU) NVIDIA.

Acesta vor fi in stare sa ofere in acelasi timp procesare vizuala perfomanta si autonomie indelungata.

Cine are GeForce 9M?

Toate unitatile de procesare vizuala din seria GeForce 9M suporta grafica hibrida, dar notebook-urile trebuie proiectate astfel incât sa fie compatibile cu aceasta tehnologie.

Tehnologia graficii hibride este disponibila, momentan, pe urmatoarele modele de notebook-uri: seria de laptopuri portabile Sony VAIO Z cu unitate de procesare vizuala (GPU) GeForce 9300M GS, laptopurile dedicate divertismentului Fujitsu Siemens Amilo XI 3650 cu GPU GeForce 9600M GT si laptopurile portabile BenQ Joybook S42 cu GPU GeForce 9600M GT .

Cum sa impaci capra si varza

Atat producatorii, cat si utilizatorii de laptopuri vor sa beneficieze de o grafica cat mai buna si performantele oferite de unitatile de procesare grafica discrete, dar isi doresc in acelasi timp si o autonomie mai buna a notebook-ului.

Fujitsu Siemens si BenQ au anuntat recent disponibilitatea unor notebook-uri care permit trecerea dinamica, fara repornirea sistemului, de la unitatea de procesare vizuala dedicata (GPU) NVidia GeForce la chipset-ul grafic Intel Centrino 2 integrat pe placa de baza.

Solutia le ofera, astfel, utilizatorilor libertatea de opta, in functie de necesitate, pentru o procesare grafica mai perfomanta sau pentru o autonomie indelungata prin consum redus de energie.

"Utilizatorii pot avea, de acum, experienta unui nou val de laptopuri care elimina compromisul dintre autonomie si putere de procesare", a declarat Rene Haas, General Manager al Diviziei Notebook la NVidia.

Exemple concrete

Pentru aplicatiile de procesare de text si email, care nu necesita o grafica performanta, autonomia bateriei poate fi extinsa la peste cinci ore pe modelele din seria Sony Z. In plus, cel mai important detaliu este ca tranzitia poate fi efectuata fara a fi nevoie de repornirea sistemului.

Tranzitia directa si rapida intre diferitele arhitecturi hardware ale unitatilor de procesare vizuala GeForce si ale chipsetului Intel Centrino 2 este rezultatul direct al lucrului de echipa dintre NVidia, Intel si producatorii de notebook-uri.

"Dezvoltarea graficii hibride a fost un efort ingineresc al tuturor partenerilor implicati, dar rezultatul final ne face sa afirmam ca a meritat," a mai completat Rene Haas.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele