IT & C

Sony dat in judecata pentru cipul PS2

Companiile Sony si Toshiba au fost date in judecata pentru incalcarea patentului asupra cipului utilizat in consola PlayStation2.

Un reprezentant al Wisconsin Alumni Research Foundation (WARF), grupul care administreaza patentele obtinute de cercetatorii Univesitatii Wisconsin, a anuntat ca aceasta a intentat procesul saptamana trecuta la Tribunalul Districtual din Madison.
Desi nu au fost date detalii despre patentul implicat, grupul a spus ca disputa este bazata pe "Emotion Engine", cipul proiectat si dezvoltat de Sony si Toshiba.

Patentul acopera tehnologii avansate pentru producerea de cipuri si a fost licentiat pentru un numar de companii din domeniul tehnologic, potrivit reprezentantului WARF, care a mai spus ca Sony si Toshiba nu au solicitat obtinerea unei licente.
Sony a vandut mai mult de 60 milioane de unitati PlayStation 2 in intreaga lume, fapt care i-a oferit companiei o pozitie de varf pe piata hardware-lor video game.
Spre deosebire de concurenta sa Microsoft, care foloseste cipuri Intel pentru consola sa XBox, Sony si-a proiectat si si-a construit propriile cipuri.

Compania Sony lucreaza impreuna cu Toshiba la crearea procesorului "Cell", care se pare ca va dota urmatoarea versiune a consolei PlayStation.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului