IT & C

Sofware-ul de inscriptionare a CD-urilor implicat in justitie

O mica companie din California a intentat un proces pentru incalcarea brevetului, impotriva firmei Roxio si se pare ca disputa va implica si alte companii din domeniul software si hardware.

Optima Technology a intentat proces companiei Roxio pretinzand ca unele produse Roxio incalca brevetul detinut de Optima pentru "recordable CD-ROM accesing system".
Brevetul acopera sofware-ul care permite computerelor disparate sa acceseze date stocate pe un CD. Brevetul Optima a fost incalcat de cateva standarde adoptate de Optical Storage Technology Association (OSTA), care au fost incluse intr-un numar de unitati CD-ROM si produse software, potrivit declaratiei Optima.

"Optima sustine ca unele dintre aceste standarde sunt acoperite de brevet, iar daca o companie foloseste specificatiile acestor standarde OSTA pentru software-ul de inscriptionare a CD-urilor, atunci inseamna ca incalca brevetul Optima", potrivit declaratiei firmei de avocatura care se ocupa de procesul Optima.

Optima cauta sa-si garanteze brevetul si sa primeasca daune din partea oricarei companii software sau hardware care utilizeaza tehnologia sa.
Reprezentantii Roxio nu au comentat despre acest proces.

Software-ul Easy CD Creator al companiei Roxio este una dintre cele mai utilizate aplicatii pentru inscriptionarea de CD-uri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele