IT & C

Societatile de cablu nu au motive sa majoreze pretul abonamentelor

Abonamentul la cablu nu se poate scumpi cu 15-17%, datorita faptului ca modificarile aduse Legii drepturilor de autor nu prevad acest lucru, a declarat ieri Eugen Vasiliu, directorul adjunct al Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor ( ORDA ).


Vasiliu a catalogat drept "ridicola" vehicularea acestor procente inainte ca utilizatorii si titularii de drepturi de autor sa se fi asezat la masa negocierilor. "Legea nu prevede nici o scumpire, ci doar o negociere libera intre cei care ofera, titularii de drepturi prin organismele lor de gestiune colectiva, si utilizatori, respectiv posturi de radio, tv, cablisti" - a spus Vasiliu. El a precizat ca exista posibilitatea ca proprietarii de drepturi sa ceara 17%, dar asta nu inseamna ca utilizatorii trebuie sa si acorde acest procent. "Eliminarea limitelor de negocire inseamna ca partile se asaza la masa si se ajunge la un rezultat, dar nu se poate spune dinainte daca se va produce o scumpire sau, chiar Mai mult, sa se dea si o cifra gen 17%", a explicat Vasiliu. In plus, el a sustinut ca, in urma eliminarii limitelor de negociere, posturile de televiziune centrate pe transmisia unor emisiuni sportive sau stiri nu vor plati drepturi de autor la fel ca posturile de muzica.

Radu Petric, presedintele Asociatiei de Comunicatii prin Cablu (ACC), a declarat, marti, ca abonamentele la televiziunea prin cablu ar putea creste, din 2006, cu cel putin 15%, in urma unei posibile majorari a cotei pe care cablistii, televiziunile si radiourile trebuie sa o plateasca organismelor de gestiune colectiva pentru drepturile de autor si conexe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare