IT & C

Soc: Microsoft sustine Linux

Microsoft a zguduit piata serverelor virtuale prin declaratia ca de acum inainte va oferi suport tehnic pentru platformele Linux care vor rula pe servere virtuale, si in plus Serverul virtual 2005R2 va putea fi folosit gratis.

Zane Adam, Director de Marketing pe Produs al Microsoft, a explicat ca ei vor sustine platforma Linux ca pe un oaspete pe Serverul Virtual 2005R2 din perspectiva tehnologiei si a asistentei.

Acest lucru va ajuta clientii sa isi consolideze in siguranta aplicatiile Linux pe Serverul Virtual, a declarat el. Cu ajutorul acestei sustineri extinse, noi oferim programe software pe care ei le pot instala in sistemul oaspete Linux pentru a realiza imbunatatiri semnificative. Initial vom sustine Red Hat si Novell, doua dintre cele mai des folosite distributii Linux.

Microsoft a mai anuntat ca Serverul Virtual 2005R2 poate fi acum downloadat fara nici o taxa. Combinat cu licenta de virtualizare flexibila ce este acum disponibila cu ajutorul Windows Server 2003R2 Enterprise Edition, rezulta ca mai este doar o mica bariera de trecut pentru clientii care vor sa beneficieze de un server virtual, a mai spus Adam.

Cel de-al treilea anunt al Microsoft s-a referit la VHD (Virtual Hard Disk). VHD inglobeaza intreagul sistem de operare virtual si aplicatiile intr-un singur fisier.
Este un format obisnuit pentru virtualizare, VHD va asigura o securitate, incredere, eficienta mai buna pentru clienti si va ajuta la asigurarea unui sistem de sustinere uniform a produsului , a mai spus Adam.

In acest moment, avem 45 de retaileri inscrisi in programul de licenta free, ceea ce este dublu fata de acum 6 luni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele