IT & C

#skype #viera #panasonic

Skype va fi disponibil pe televizoarele Panasonic

Panasonic si Skype colaboreaza pentru a oferi servicii de voce si videotelefonie cumparatorilor de noi televizoare HDTV din gama 2010.

Astfel, de la lansarea pe piata a noilor modele, in primavara acestui an, consumatorii vor avea posibilitatea de a comunica cu familia sau prietenii, prin Skype, direct de pe televizor.

Cum functioneaza

Pentru a initia un apel Skype printr-un CAST, utilizatorul nu trebuie decat sa conecteze o camera video special proiectata si care se comercializeaza separat, la televizor. Camera video are incorporat un microfon care este capabil sa capteze sunetul chiar daca utilizatorul sta la distanta de televizor, pe canapea, spre exemplu. Mai mult, camera este capabila sa transmita imaginile video de inalta definitie, cu o rezolutie de pana la 720p, in functie de latimea benzii utilizate pentru conectarea la Internet.

Functia Panasonic VIERA CAST a fost lansata in 2008 si prin ea utilizatorilor au posibilitatea de a accesa Internetul direct de pe televizor, beneficiind astfel de dimensiunile foarte generoase ale ecranului, spre deosebire de monitoarele obisnuite de calculator. VIERA CAST nu necesita conectare la un PC sau alt echipament extern pentru a se putea conecta la web.

Plusurile serviciului

Colaborarea dintre cele doua companii este prima care aduce serviciul Skype pe o alta platforma decat computerul personal si telefonul mobil. Serviciul Skype on your Viera pune la dispozitia utilizatorului multe dintre popularele functii ale Skype.

Astfel utilizatorii de Panasonic vor avea la dispozitie apeluri voce-video gratuite Skype-to-Skype, apeluri pe telefon fix sau mobil la preturile scazute practicate de Skype, optiunea de a primi apeluri printr-un de Skype, voicemail Skype, daca este configurat sau  ivitatia de a lua parte la video-conferinte cu pana la 24 de alti participanti.

Skype se alatura listei servicii disponibile in prezent prin VIERA CAST printre care Amazon Video On Demand, YouTube, Picasa Web Albums, Bloomberg News si site-uri cu informatii meteo.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele