IT & C

#site partajare fotografii #imagini #spam

Site-urile de partajare de fotografii, victimele spamului cu imagini

In perioada de inceput a spamului prin e-mail, acesta a proliferat prin mesaje nesolicitate in format text si HTML.

De-a lungul timpului, spammer-ii si-au indreptat atentia si asupra spamului cu imagini: de la simple fotografii in format .gif sau .jpeg atasate unui mesaj e-mail, la imagini modificate si trunchiate digital, precum si continut grafic animat.

Metodele hackerilor

Din cauza faptului ca majoritatea filtrelor de spam folosesc un modul OCR care poate scana si citi textul incorporat intr-o imagine, spammer-ii au inceput sa dezvolte continut vizual, ce poate fi gazduit si controlat la distanta. Cresterea in popularitate a site-urilor pentru partajarea de fotografii a oferit spammer-ilor o cale usoara, ce poate fi intretinuta fara efort si aproape imposibil de detectat, precum si un mod de stocare, refolosire si afiaare a imaginilor in mailuri nesolicitate sau in alte forme de spam, cum ar fi comentariile spam pe bloguri , retele de socializare precum Facebook si Twitter.
 
O parte din spammer-i deschid o galerie unde incarca imagini, folosind instrumente de generare si distribuire automate. Astfel, ei concep un e-mail in care fac referinta la imaginile din galerie, in loc sa incorporeze imaginile in textul mesajului. Altii prefera sa utilizeze galeria de imagini prin trimiterea unui link catre aceasta in mesaje spam. Odata ce se acceseaza link-ul, utilizatorul acceseaza intregul set de fotografii, care pot redirectiona mai departe, catre site-uri facute special care includ continut malitios.

Spam grafic


Spamul prin imagine are un potential de atac mult mai mare decat spamul clasic cu text din mai multe motive. In primul rand, permite spammer-ilor sa detecteze care adrese de email sunt valide si/sau active, prin faptul ca afla ce adrese se conecteaza la galeriile lor pentru a viziona continutul grafic. In al doilea rand, cand utilizatorii activeaza afisarea spamului vizual, acestia spun de fapt spammer-ului ca pot fi "asaltati" de si mai mult spam.

Posturile si comentariile de pe bloguri, precum si mesajele video pot fi transformate in adware sau folosite pentru a raspandi diverse forme de malware. Blogurile, grupurile si profilurile utilizatorilor pot fi deturnate daca nu se depun eforturi constante de a mentine integritatea continutului afisat, de moderare a comentariilor si raspunsurilor, dar si in absenta unor masuri de securitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele