IT & C

#hacker #email #microsoft

Serviciul de mail Microsoft, piratat online

Compania Microsoft a blocat accesul la mii de conturi de posta electonica de pe Hotmail.com, dupa ce mai multi hackeri au obtinut parolele si le-au publicat pe internet.

Microsoft a cerut utilizatorilor serviciilor Hotmail sa-si schimbe parola de mail odata la trei luni pentru a ingreuna furtul electronic al acesteia.

Dupa ce hackerii au spart conturile de email, ei au publicat parolele pe internet, dar Microsoft a actionat rapid, blocand conturile vizate.

Reprezentantii companiei sfatuiesc utilizatorii sa foloseasca un program anti-virus cu o baza de date updatata zilnic si sa nu deschida atasamente sau linkuri venite din surse necunoscute.

Piratii au reusit sa obtina ilegal parolele la mii de conturi Hotmail prin " phishing ". Utilizatorii au fost pacaliti sa-si divulge datele de acces la conturile de email prin mesaje care par sa fie trimisa chiar de compania care furnizeaza serviciile.

Operatiunea hackerilor are insa o amploare mai mare, anunta Stirile ProTV. Alti furnizori de servicii de posta electronica , printre care Yahoo si Google, au fost si ei afectati de atacul piratilor online.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele