IT & C

#seiko #yamaha #murata boy #girl #vocaloid

Seiko si Yamaha prezinta noi roboti la CEATEC in Japonia

Evenimentul IT&C, CEATEC care are loc in prezent in Japonia a pus fata in fata o serie de producatori.

Vizitatorii au putut admira de la laptopuri, plasme si LCD-uri pana la noi inventii in robotica.

Robotii Seiko

Compania japoneza Seiko a prezentat in cadrul evenimentului doi roboti capabili sa pedaleze si care sa isi tina echilibrul in timpul mersului pe bicicleta. Primul model, denumit Murata Boy , a pedalat o distanta considerabila in linie dreapta pe o biciclata.

Totusi, al doilea model prezentat de companie a fost mai spectaculos. Seiko a scos la lumina un model denumit Murata Girl care a reusit sa pedeleze si sa isi tina echilibrul chiar si pe un monociclu (vehicul cu o singura roata , folosit de acrobati in circuri).

Spre deosebire de Murata Boy, Murata Girl a fost cu mult imbunatatita, aceasta avand mai multi senzori, o viteza mai mare la deplasare, aprozimativ 15 cm/s, poate pedala si inapoi, dar mai mult, isi poate tine echilibru pe o suprafata foarte ingusta.

Robotul Yamaha

La sfarsitul lui 1997, Toyota prezenta intregii lumi primul robot capabil sa cante la vioara. In 2009, in cadrul CEATEC, Yamaha a arat publicului un robot capacil sa cante.

Modelul HRP-4C a fost modelat dupa infatisarea unei tinere si este capabila sa isi selecteze singura melodiile pe care doreste sa le cante. Totodata, denumit si Yamaha Vocaloid , robotul tine ritumul melodiei prin miscari ale capului.

Seiko Murata Boy & Girl



Yamaha HRP-4C

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele