IT & C

Search: Yahoo! vs Google

Batalia privitoare la care motor de cautare este Mai relevant, continua de ani de zile.

Ieri la SES Toronto , au fost prezentate doua studii privitoare la relevanta motoarelor de cautare. Google a castigat batalia privitoare la relevanta, cel putin din cele aratate de cele doua studii.

La ce se refera relevanta in cazul celor studiate ? Comparand Yahoo! si Google, cercetatorii au descoperit faptul ca utilizatorii Google se uita la primele 2 sau 3 liste de rezultate afisate, iar utilizatorii Yahoo !, privesc chiar si 5-6 liste de rezultate.

De asemenea in cadrul studiilor, utilizatorii au fost pusi sa califice acelasi set de rezultate de la 0 la 1000. Astfel pentru Google au reiesit 800 de voturi si pentru Yahoo! 737 de voturi.

Cu toate acestea nu se poate trage o concluzie clara asupra relevantei unui motor de cautare, deoarece este foarte greu de masurat. Cert este ca pana in prezent, studiile arata ca Google detine incontestabil prima pozitie.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele