IT & C

#vibratie #motor #scaun #sofer

Scaunul soferului ar putea fi dotat cu senzori de atentionare

Tehnologia se raspandeste pe zi ce trece in tot mai multe domenii, iar recent, cercetatorii de la Yale au prezentat un nou model de scaun pentru sofer, care este dotat cu motoare cu vibratii .

Chiar daca automobilele incep sa fie echipate cu tot mai multe tehnologii de atentionare a soferului, oamenii de stiinta sunt de parere ca semnalele vizuale nu sunt de ajuns. Prin urmare acestia au montat o serie de motoare in scaunul soferului care vor raspunde in clipa cand un pericol se apropie.

Astfel, atunci cand soferul se va apropia prea mult de o alta masina senzorii vor vibra atentionandu-l. Cercetatorii au asezat 20 de senzori pe scaun, dar acestia nu se activeaza toti deodata. De exemplu, daca soferul are o masina in dreapta lui, doar motoarele din partea dreapta a scaunului vor vibra.

Testele efectuate pana acum au demonstrat ca vibratia nu deranjeaza, ci dimpotriva a imbunatatit performantele soferilor, facandu-i mai vigilenti. Cercetatorii mai declara ca aceste motoare pot sa "comunice pericolul" reprezentant de masinile care se afla in "punctul mort".
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele