IT & C

SBS Broadcasting, preluata pe 1,86 miliarde euro

SBS Broadcasting a anuntat, ieri, ca a ajuns la un acord privind achizitionarea sa de catre fonduri administrate de Permira si firme afiliate ale Kohlberg Kravis Roberts & Co. (KKR), se arata intr-un comunicat al companiei, citat de Mediafax. Compania a fost evaluata in cadrul ofertei la 2,094 miliarde de euro.

O companie de achizitii detinuta de Permira si KKR a fost de acord sa plateasca 1,691 miliarde de euro pentru aproape toate activele SBS si sa preia aproape in intregime datoriile societatii. Astfel, valoarea totala a tranzactiei ajunge la aproximativ 1,864 miliarde de euro.

Activitatile SBS vor continua dupa finalizarea tranzactiei, dar compania va fi lichidata, sumele obtinute urmand sa fie distribuite actionarilor. Procesul de lichidare si plata fondurilor catre actionari (circa 46 euro/actiune) vor avea loc in luna noiembrie a acestui an.

Firmele achizitoare au aratat ca principalele avantaje ale SBS sunt prezenta in mai multe regiuni, expertiza media si pozitia ocupata pe principalele piete in dezvoltare. SBS este o companie de radiodifuziune si televiziune care opereaza in Europa Centrala si Occidentala. Compania detine 16 posturi de televiziune, 21 de canale de televiziune cu plata si 11 retele de radio care ajung la 100 milioane de persoane din noua tari, inclusiv Belgia, Danemarca, Finlanda, Grecia, Ungaria, Olanda, Norvegia, Romania si Suedia. La jumatatea lunii iunie, SBS a achizitionat integral Prima TV din Romania, prin preluarea unui ultim pachet de actiuni aflat in posesia a trei fosti parteneri romani, pentru 2,2 milioane de euro. In luna martie SBS ajunsese la o participatie de 86% din Prima TV , achizitionand 48,8% din titluri. SBS detinea actiuni la Prima TV din iulie 2001 si a investit prima oara in postul romanesc de televiziune in martie 2000.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele