IT & C

SBC Communications cumpara AT&T

Gigantul american al telecomunicatiilor SBC Communications, a doua companie de telefonie mobila din SUA, a anuntat achizitionarea companiei AT&T. Aceasta tranzactie va schimba piata telecomunicatiilor din Statele Unite.
Tranzactia se va efectua prin schimb de actiuni, actionarii AT&T urmand sa primeasca 0,77942 actiuni SBC pentru fiecare actiune AT&T. Noul grup va colabora cu furnizorul de servicii internet Verizon , tinta declarata a fuziunii fiind pentru locul intii in sectorul telecomunicatiilor din SUA.

Cifra de afaceri cumulata a acestor companii este de 71 de miliarde de dolari.
Noul director executiv al companiei nou-create va fi Edward Whitacre, in virsta de 63 de ani, actualul director al SBC Communications.
SBC este una dintre cele mai puternice 50 de companii americane (conform clasamentului realizat de Forbes). Firma ofera servicii de telefonie, internet, publicitate sau televiziune prin satelit, in timp ce AT&T este una dintre cele mai puternice companii de pe piata telecomunicatiilor.
Aceasta noua operatiune se inscrie intr-o mai larga miscare de fuziuni , care au schimbat pietele de desfacere din Statele Unite in ultimele luni. La finele saptamanii precedente, Procter and Gamble, gigantul produselor de larg consum, a achizitionat Gillette pentru 57 de miliarde de dolari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele