IT & C

#vapor-x #ati eyefinity #sapphire

Sapphire lanseaza Vapor-X HD 5870 si HD 5750

Urmand introducerea pe piata a seriei Sapphire HD 5000, compania prezinta acum consumatorilor doua noi modele ce folosesc tehnologia de racire Vapor-X .

Acestea aduc performante sporite functionand la temperaturi mai mici si cu zgomot redus semnificativ.

Arhitectura AMD

Sapphire HD 5870 acasa .ro/vapor" title="vapor">Vapor -X se bazeaza pe cea mai noua arhitectura grafica adusa de divizia ATI din cadrul AMD si este a doua generatie de procesoare grafice construite pe 40nm. Suporta caracteristicile grafice avansate aduse de DirectX 11 si livreaza claritate vizuala, viteza si efecte speciale, plus include si posibilitatea de afisare pe mai multe monitoare cu ajutorul noului mod ATI Eyefinity .

Seria Sapphire HD 5870 Vapor-X beneficiaza de o noua interfata a memoriei GDDR5, ce poate ajunge la 150GB/s. In plus, cu un total de 1600 procesoare de flux si 80 de unitati texturale, seria aceasta are o putere de calcul de doua ori mai mare fata de generatia anterioara.

Cu viteze de ceas imbunatayite de 870MHz la nucleu si 1250 MHz (5 GHz efectivi), modelul Sapphire HD 5870 Vapor-X reprezina cea mai rapida placa din clasa sa, iar tehnologia Vapor-X de la Sapphire permite functionarea la temperaturi cu pana la 15 grade Celsius mai reci si cu 10dB mai tacuta decat modelul standard.

Doua modele

Noul Sapphire HD 5870 Vapor-X este foarte rapid cu aplicatiile si jocurile existente ce se bazeaza pe DirectX10.1, DirectX 10 si DirectX 9.0. Suporta detaliile magnifice, transparenta si efectele luminoase necesare celor mai noi aplicatii ce folosesc DirectX 11. Toate acestea vin un modest consum de energie de numai 190 W in sarcina maxima, iar folosind Dynamic Power Management, placa dispune de un mod economic, in sarcina minima, ce consuma 27 W.

In acelasi timp, pentru aceia care se gandesc la buget , Sapphire introduce pe piata modelul Sapphire HD 5750 Vapor-X. Configuratia acestei placi cuprinde 720 de procesoare de flux si 1 GB de memorie GDDR5 oferind utilizatorilor acces la aceeasi tehnologie si suport DirectX 11 la un pret mai mic. Din nou, cooler-ul Vapor-X ofera o solutie mai rece si mai tacuta, reusind sa creasca fiabilitatea placii.

Modelele Sapphire HD 5870 si HD 5750 Vapor-X vor fi distribuite la inceputul lunii noiembrie iar editiile full retail vor include un cupon pentru versiunea de PC a jocului Dirt2 cu suport integral DirectX.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele