IT & C

#directx 11 #ati eyefinity #sapphire

Sapphire lanseaza modelul HD 5670

Sapphire Technology pregateste o noua familie de placi grafice in cadrul seriei HD 5000. Sapphire HD 5670 este un nou model de putere mica conceput pentru piata mainstream ce impartaseste multe dintre caracteristicile interesante ale seriilor de top.

Sapphire HD 5670 se bazeaza pe cea mai noua arhitectura grafica de la divizia ATI din cadrul AMD, a doua generatie de procesoare grafice construita pe 40nm. Sustine posibilitatile grafice ale Microsoft DirectX 11 si reda claritate video spectaculoasa, viteza si efecte speciale cu un consum mic de energie.

Variante Sapphire HD 5670

Sapphire va oferi cateva variante ale acestui produs. Toate vor avea 400 procesoare de flux si suport pentru Microsoft DirectX 11 precum si ATI Stream . Din moment ce tehnologia de baza permite consumul mic de energie, nu este necesara o sursa suplimentara de curent. Acest aspect permite ca seria sa fie instalata pe orice computer mainstream si actualizarea configuratiilor pe sisteme fara surse puternice.

Primele doua modele din seria Sapphire HD 5670 ofera o alegere intre 1 GB si 512 MB de memorie DDR5, cu viteze de ceas de 775MHz la nucleu si 1000 MHz (4 GHz efectivi) pentru memorie, si un cooler special construit de la Arctic Cooling pentru a pastra nivelurile de zgomot la minim. Configuratia iesirilor de pe placa este Dual-Link DVI, HDMI si DisplayPort.

Tehnologiile incorporate

In plus, fata de un adaptor DVI la VGA, pachetul include un adaptor HDMI la DVI, permitand conectarea a doua monitoare prin DVI. Aceste modele pot sustine si trei monitoare in modul ATI Eyefinity cu ajutorul unui monitor DisplayPort sau unui adaptor pentru afisaje active. Suportul CrossFire nativ permite folosirea a doua sau mai multe pl?ci pentru un plus de performanta pe o placa de baza compatibila CrossFireX.

Ca si generatiile anterioare seria Sapphire HD 5000 are incorporat un UVD (Unified Video decoder) reducand considerabil incarcarea procesorului si asigurand decodare lina pentru continutul Blu-ray si HD DVD, pentru codecurile VC-1 si H.264 sau pentru fisierele Mpeg. in seria Sapphire HD 5000, UVD-ul a fost imbunatatit pentru a putea decoda doua fluxuri video HD 1080p simultan si pentru a afisa video HD la calitate inalta cu modul Windows Aero activat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele