IT & C

#ati eyefinity #microsoft directx 11 #sapphire hd 5570

Sapphire HD 5570, placa grafica pentru bugete reduse

Sapphire Technology lanseaza o noua familie de placi grafice din seria de succes HD 5000, mai precis Sapphire HD 5570, care este un nou model de profil mic ce are ca tinta piata mainstream, pastrand totusi multe din caracteristicile modelelor superioare.

Seria Sapphire HD 5500 se bazeaza pe cea mai noua arhitectura grafica de la divizia ATI din cadrul AMD, a doua generatie de GPU-uri construite prin procesul de 40 nm.

Compatibil cu DirectX 11

Noua serie suporta caracteristicile grafice avansate ale Microsoft DirectX 11 si reda claritate video superba si efecte vizuale, consumand foarte putina energie. Sapphire va oferi cateva variatii ale acestui produs. Seria HD 5500 suporta cele mai noi specificatii cerute de Microsoft DirectX 11, inclusiv instructiuni DirectCompute 11, Teselare hardware si comunicatii multi-thread cu unitatea de procesare a sistemului.

Toate modelele vor avea 400 de procesoare de flux si suport Microsoft DirectX 11 precum si accelerarea aplicatiilor compatibile cu ATI Stream . Din moment ce tehnologia de baza are consum mic, nu este necesara conectarea unei surse exterioare de curent, efectul evident fiind o placa de baza ideala pentru actualizari de sisteme sau pentru PC-uri mainstream fara surse superioare.

sapphire hd 5570 este echipata cu 1GB de memorie DDR3, cu viteze de clock de 650MHz pentru nucleu si 900MHz (1800MHz efectivi) pentru memorie. Profilul mic este un design original Sapphire cu un cooler silentios. Unul dintre modele are configuratia iesirilor compusa din Dual-Link DVI, DisplayPort si VGA.

Trei monitoare

Acest model poate suporta trei monitoare in modul ATI Eyefinity cu ajutorul afisajelor compatibile DisplayPort sau cu ajutorul unui adaptor activ. Un al doilea model va oferi o alternativa la configuratia iesirilor: DVI, HDMI si VGA, permitand folosirea monitoarelor compatibile HDMI sau televizoarelor digitale cu semnl videosi audio prin acelasi cablu HDMI.

Versiunile retail ale acestor placi vor avea in pachet rame cu profil mic pentru carcasele slim. Suportul CrossFire nativ permite folosirea a doua sau mai multe placi pentru un plus de performanta pe o placa de baza compatibila CrossFireX. Pe aceasta serie, CrossFireX este suportat software de catre driver, o conexiune aditionala nefiind necesara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele