IT & C

Salonta a gatit un gulas de cartea recordurilor

Este oficial! Cel mai mare gulaş din lume a fost făcut la Salonta, în Romania. Aşa au decis oficialii Guinness Book , care au omologat zilele trecute recordul. În acest an, romanii i-au detronat pe unguri , care au deţinut recordul un deceniu. Primarul Salontei a primit cu mare bucurie certificatul prin care oficialii Guinness Book atestă recordul mondial pentru gulaşul de 5045 de litri, preparat în localitatea bihoreană la începutul lunii iunie: „Nu e meritul meu, e meritul comunităţii”, a spus primarul Torok Laszlo. „Noi, prin acest record, am reuşit să unim comunitatea din Salonta şi din zonă.” Prezenţa oraşului în cunoscuta Carte a Recordurilor a fost bine primită de localnici. Gulaşul record a fost preparat de Zilele Salontei, într-un ceaun imens, înalt de aproape trei metri şi cu un diametru la fel de mare. Ceaunul, care a costat 170 de milioane de lei, va ajunge acum un punct de atracţie turistică. Cei peste cinci mii de litri de gulaş au fost serviţi participanţilor la eveniment, iar cantitatea rămasă a fost dusă la Spitalul şi Centrul de Plasament din Salonta. Cei 65 de voluntari care au curăţat ceapa, cartofii şi morcovii fac parte din două asociaţii de pensionari şi au fost îndrumaţi de opt bucătari şi patru ajutoare de bucătari. Cu o noapte înainte, bucătarii au uns cu untură de porc vasul gigant instalat în centrul oraşului, apoi au pus la prăjit cele peste 80 kg de ceapă, morcovi şi ţelină. A urmat apoi fierberea a peste 700 kg de carne, 40 kg ardei iuţi, 40 kg cremă de gulaş, 20 kg de găluşte şi cele 750 kg de cartofi. Timp de aproape zece ore, opt bucătari au învartit continuu în mancare, în timp ce alţi doi adăugau apă.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele